Missä toimimme

Banmark on ollut mukana rakentamassa suomalaisen sellu- ja paperiteollisuuden menestystä jo vuodesta 1971. Nykyisin toimimme laajasti eri prosessiteollisuuden osa-alueilla. Tarjontamme on kasvanut voimakkaasti vety- ja ympäristöaloille vastaamaan asiakkaidemme ja yhteiskuntamme vihreän siirtymän tarpeita  Tuotekokonaisuutemme koostuu tänä päivänä erikoiskemikaalien lisäksi myös erikoispaperikonekudosista ja  laajasta valikoimasta eri teollisuuden aloilla käytettävistä laitteista. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Suomen lisäksi Pohjoismaat, Keski-Eurooppa, Kiina ja Vietnam.

Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla ja muut toimipisteemme ovat Tampereella, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Meillä on myös omat myyntikonttorit Ruotsissa, Puolassa, Tsekeissä sekä Kiinassa. Olemme osa suomalaista perheyritystä Transmeri Group’ia.

Tavoitteena hyvä kumppanuus

Asiakaslähtöisyys on Banmarkille kaiken toiminnan perusta. Pyrimme luomaan asiakkaidemme prosesseihin kestäviä ratkaisuja, jotka lisäävät kierrätystä ja vähentävät ympäristökuormitusta. Tavoitteenamme on hyvä ja pitkäaikainen kumppanuus, joka perustuu vahvaan tuote- ja prosessiosaamiseen sekä palvelualttiuteen. Maailmanlaajuisesti meillä on yli 100 osaajaa vastaamassa asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin.

Toimimme yhteistyössä maailman johtavien valmistajien kanssa voidaksemme varmistaa edistyneet, toimivat ja asiakkaidemme tarpeisiin parhaiten soveltuvat ratkaisut niin tuotteiden kuin teknisten palveluiden saralla. Tarjoamme kattavan valikoiman tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Toiminta-ajatuksemme

Virstanpylväämme

Oy Banmark Ab perustettiin vuonna 1971 Bang & Co:n tytäryhtiöksi, joka keskittyi tekniseen kauppaan selluloosa- ja paperiteollisuudessa. Vuonna 1993 Bang & Co ja Bonsomer yhdistyivät ja Banmarkin omistajaksi tuli Bang & Bonsomer. Vuosi tämän jälkeen astuimme kansainvälisille markkinoille ja toimintaamme laajennettiin Venäjälle. Vuosituhannen loppupuolella avasimme konttorin Ruotsiin ja heti vuosituhannen alussa Puolaan. Kiinan konttorimme avattiin vuonna 2007. Uusin myyntiyksikkö avattiin Tsekkeihin vuonna 2017.

Suomalainen perheyhtiö, Oy Transmeri Ab, osti Banmarkin vuonna 2009 ja Banmarkista tuli Transmeri-konsernin itsenäinen tytäryhtiö. Syksyllä 2014 Banmark osti Insalkon teollisuusmyyntiosaston, josta tuli Banmarkin laiteosasto. Kesällä 2017 Kiertopaine Oy:stä (www.kiertopaine.fi) tuli osa Banmark Group’ia. Vuonna 2019 Banmark osti paalilankaliiketoiminnot Iron Bridge Oy:lta. Banmarkin yritysrypäs kasvoi kahdella uudella tyttärellä syksyllä 2019, kun Hämeen Öljykeskus Oy (www.oilcenter.fi) ja Orat Oy (www.orat.fi) liittyivät osaksi kokonaisuutta. Hämeen Öljykeskuksesta tuli Banmark Voiteluaineet Oy toukokuussa 2021. Kiertopaine, Banmark Voiteluaineet ja Orat toimivat Banmarkin itsenäisinä tytäryhtiöinä. Sekä Orat että Banmark Voiteluaineet ovat kasvaneet liiketoimintaostojen myötä. Ravatek täydentää Oratin pesulaliiketoimintaa ja Kapotek muodostaa oman laiteliiketoimintayksikkönsä osana Banmark Voiteluaineet Oy:ta.